Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин възнамерява да присъства на срещата на
Коментари Харесай

Путин възнамерява да присъства лично на срещата на Г-20 в Индонезия

Руският президент Владимир Путин има намерение да участва на срещата на върха на Г-20 в Индонезия по-късно тази година, съобщи пред Ройтерс съветският дипломат в Джакарта. С това изказване се отхърли догатката, че Русия може да бъде неразрешена от организацията.   

„ Не единствено Г-20, доста организации се пробват да изгонят Русия. Реакцията на Запада е безусловно непропорционална ”, сподели съветският дипломат Людмила Воробиева. Тя сподели, че Путин има намерение да пътува до индонезийския курортен остров Бали за срещата на върха през ноември.

„ Ще зависи от доста, доста неща, в това число обстановката с Коронавирус, която се усъвършенства. Засега желанието му е такова, той желае ”, сподели Воробиева на конференция.

Попитан дали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще предприеме дейности за изтласкване на Русия от Г-20, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан сподели пред кореспонденти в Белия дом във вторник: „ Ние имаме вяра, че не може да има естествен бизнес с Русия в интернационалните институции и интернационалната общественост “.

Съединени американски щати възнамеряват да се съветват първо със своите съдружници, преди да бъдат направени каквито и да било други изказвания, сподели той.

Източник от Европейски Съюз настрана удостовери полемиките за статута на Русия на идните срещи на Г-20 в Индонезия

„ За Индонезия стана ясно, че наличието на Русия на министерските срещи би било доста проблематично за европейските страни “, споделя източник на Ройтерс.

Няма явен развой за изключване на страна от Г-20. Преди близо две десетилетия Г-7 беше разширена до нов формат Г-8, с цел да включи Русия по време на интервал на стопляне на връзките, само че Москва беше отстранена за неопределен срок от този клуб след анексирането на Крим през 2014 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР