Руският президент Владимир Путин в своя реч на среща на

...
Руският президент Владимир Путин в своя реч на среща на
Коментари Харесай

Пред БРИКС Путин оправда войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин в своя тирада на среща на върха на водачите на БРИКС отбрани войната на Русия в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Той похвали групата, че работи като контраст на международното владичество на Съединени американски щати.

Разговаряйки посредством видеовръзка с водачите на страните от БРИКС, Путин повтори тезата на Кремъл, че съветската инвазия, която Украйна и Запада дефинират като империалистическо присвояване на земя, е отговор по насила от страна на Русия на враждебните дейности на Киев и Вашингтон.

" Нашите дейности в Украйна са подбудени от едно само нещо - да сложим завършек на войната, която беше отприщена от Запада и неговите спътници против хората, които живеят в Донбас ", посочи Путин, имайки поради Източна Украйна, където съветски сили се борят с украинската войска от 2014 година насам.
 Путин разгласи пред водачите на БРИКС:
Путин разгласи пред водачите на БРИКС: " Дедоларизацията " е необратима

Полагат се старания за създаване на ефикасни механизми за разплащания и на паричен и на финансов надзор

" Искам да отбележа, че точно желанието на някои страни да запазят своята надмощие в света докара до тежката рецесия в Украйна ", уточни той.

Думите му бяха изказани пред конгрес на страни, които се въздържаха да осъдят дейностите на Русия в Украйна. БРИКС, в която членуват Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, закупи в допълнение значение за Москва, защото групата се пробва да смекчи западните наказания посредством усилване на търговията с Азия, Африка и Латинска Америка.

Русия неведнъж е заявявала, че е отворена за договаряния за преустановяване на 18-месечната война - само че единствено в случай че бъдат взети поради " новите действителности ", основани от нейните сили, които управляват съвсем 1/5 от Украйна. Украйна пък упорства за възобновяване на цялата ѝ територия и евакуиране на съветските войски.

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса, който през юни показа поотделно на Путин и на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи в отговор на речта на съветския президент, че членовете на БРИКС ще продължат да поддържат напъните за преустановяване на спора.
 Лидерите на БРИКС се срещат в Южна Африка, блокът обмисля разширението си
Лидерите на БРИКС се срещат в Южна Африка, блокът обмисля разширението си

Очаква се да го обсъдят довечера

Укрепването на БРИКС е част от визията на Русия за подкопаване на господството на Съединени американски щати и създаване на това, което Путин в своята тирада назова " многополюсен международен ред ".

Той не съумя да участва персонално на срещата заради издадена за него през март от Международния углавен съд по обвиняване във военни закононарушения в Украйна.

Русия отхвърли обвиняването като възмутително и съобщи, ч е този ход няма правно значение, защото тя самата не е член на МНС. Южна Африка обаче е член, което значи, че в случай че той беше решил да участва персонално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР