Руският президент Владимир Путин в петък обяви присъединяването на четири

...
Руският президент Владимир Путин в петък обяви присъединяването на четири
Коментари Харесай

Путин анексира части от Украйна и ги обяви за „четири нови региона на Русия“

Руският президент Владимир Путин в петък разгласи присъединението на четири нови района към страната малко откакто подписа декрет, с който анексира елементи от окупирана Украйна.

Има четири нови района на Русия “, сподели Путин в публична тирада по мотива.

Те включват две самопровъзгласили се проруски „ републики “ в Луганск и Донецк на изток, както и Херсон и Запорожие на юг.

Анексирането следва така наречен референдуми, извършени през последните 10 дни, които Западът дефинира като лъжливи и нелегитимни.

Това е волята на милиони хора “, добави Путин в речта си и прикани Украйна да приключи военните дейности и да се върне на масата за договаряния.

Киев обаче твърди, че референдумите са били извършени „ под дулото на оръжието “ и прикани интернационалните си съдружници неотложно да задействат тежки наказания против Русия, с цел да я възпрат от анексиране на територии.

Украйна съобщи, че няма да спре да се бори, до момента в който не си върне и последния сантиметър земя, завзета от Русия.

Москва, от своя страна, предизвести, че има „ правото “ да употребява нуклеарни оръжия, с цел да отбрани своята територия и жители, в случай че почувства, че съществува опасност за съществуването на страната или даже в случай че бъде атакувана с стандартни оръжия.

Това породи опасения, че може да прибегне до потребление на нуклеарни оръжия против Украйна в този момент, когато повече райони са анексирани и Москва ги дефинира като свои. 

Руският президент въпреки всичко отхвърли да се стреми да „ съживи “ Съветския съюз, само че е безапелационен, че Русия ще пази новата си територия по всевъзможен начин, с които разполага.
Войната ескалира
Смята се, че последният ход на Москва евентуално ще ескалира и ще удължи още повече войната, което ще направи по-сложно постигането на спокойно решение.

Промените в съветската конституция, направени през 2020 година, значат, че е нелегално Русия да отстъпи каквато и да е част от своята територия на непозната мощ, което значи, че е малко евентуално в миналото непринудено да отстъпи територия назад на Украйна. 

Всички признаци сочат, че Путин е решил да усили уговорката във войната, откакто е засилил нуклеарната изразителност и е наредил военна готовност, при която са призовани 300 000 резервисти.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР