Руският президент Владимир Путин трябва да се върне на масата

...
Руският президент Владимир Путин трябва да се върне на масата
Коментари Харесай

Макрон: Путин да спре войната и да се върне на масата за преговори

Руският президент Владимир Путин би трябвало да се върне на масата за договаряния, съобщи френският президент Еманюел Макрон в свое изказване, което бе излъчено по малкия екран и което значително бе отдадено на войната в Украйна, съобщи Франс прес.

„ Путин би трябвало да спре тази война, да съблюдава териториалната целокупност на Украйна и да се върне на масата за договаряния “, сподели Макрон по телевизия „ Франс 2 “, като увери, че не желае „ международна война “.

Франция ще достави радарни и противовъздушни системи на Украйна през идните седмици, с цел да ѝ помогне да се пази от офанзиви с дронове, сподели още Макрон, представен от Ройтерс.

Според източник на организацията Париж ще даде на Киев противовъздушни ракети с дребен обхват „ Кротал “, употребявани за прехващане на ракети и самолети, които летят на ниска надморска височина.

По-рано в сряда украинското министерство на защитата разгласява обществените мрежи видеоклип, с който приканва Франция да покаже любовта си към страната, като й достави оръжия.

„ Не можем да доставим толкоз оръжия, колкото желаят украинците, тъй като се постанова да си запазим част от тях за отбраната на източния ни фланг “, сподели Макрон пред телевизия „ Франс 2 “.

Той добави, че Франция си сътрудничи с Дания по отношение на доставката на още шест гаубици „ Сезар “ на Украйна.

„ От началото на спора сме доставили 18 гаубици „ Сезар “, а в този момент имаме намерение да доставим още 6″, посочи френският президент в изявление за „ Франс 2 “.

Беларуският президент Александър Лукашенко ще си има проблеми в личната си страна, в случай че вземе по-дейно присъединяване във войната в Украйна, предизвести Еманюел Макрон.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР