Руският президент Владимир Путин трябва да поеме отговорностите си по

...
Руският президент Владимир Путин трябва да поеме отговорностите си по
Коментари Харесай

Путин да поеме отговорност за сваления самолет над Украйна

Руският президент Владимир Путин би трябвало да поеме отговорностите си във връзка с жертвите на полет МН17 на Malaysia airlines, свален с ракета на 17 юли през 2014 година над Източна Украйна, написа Daily mail.

Вестникът цитира мнение на американския юрист Джеръм Скинър, представляващ фамилиите на починали пасажери от Австралия, Малайзия, Нова Зеландия и Холандия, изразено пред австралийския вестник Sidney morninig herald.

"Клиентите ми чакаха три години, господин Путин. А към момента няма отговорни ", споделя Скинър.

"Не мислите ли, че такава покруса заслужава пояснение? Вие сте единственият, който може да се погрижи за това. Ще сезирам Европейския съд за правата на индивида и всяка друга пълномощия, която е разполагаем, с цел да може Кремъл да даде пояснения ", добавя юристът. Той приканва Путин за среща.



Разследващите идентифицираха към 100 лица, изиграли дейна роля в нещастието със самолета, само че към момента не са арестувани никакви обвинени, напомнят организациите.

Белгия, Австралия, Малайзия, Холандия и Украйна, които вземат участие в общия проверяващ екип, взеха решение, че отговорните за нещастието би трябвало да бъдат съдени от холандски съд, заяви холандският министър на външните работи Берт Кундерс.

Украинският президент Петро Порошенко акцентира, че Киев ще помогне на Холандия доколкото може, с цел да бъдат осъдени бързо виновните за свалянето на самолета. В акаунта си във фейсбук

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР