Руският президент Владимир Путин трябва да е част от санкционния

...
Руският президент Владимир Путин трябва да е част от санкционния
Коментари Харесай

Йоурова: Путин трябва да е начело на санкциите

Руският президент Владимир Путин би трябвало да е част от санкционния лист против Русия и е било неточност той да бъде изключен, сподели през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова, съобщи Ройтерс.

" Владимир Путин би трябвало да е първи в листата ", сподели за чешкия всекидневник " Хосподарске вести " Йоурова, която е еврокомисар по полезностите и прозрачността.

" Винаги поражда въпросът дали това е професионално изкуство на дипломацията или уязвимост. Аз персонално виждам второто ", разяснява тя във връзка изключването на Путин от глобите, контрактувани през вчерашния ден от външните министри на Европейския съюз.

Страните от Европейски Съюз единомислещо взеха решение да одобряват пакет от наказания против Русия, заяви нощес висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. Брюксел е договорил новите ограничаващи ограничения в съгласуваност със Съединени американски щати, Англия и Канада, съобщи той. Европейски Съюз също така забранява бизнес връзките си с Луганската и Донецката национална република и лимитира достъпа на Русия до финансовите и финансовите пазари на Европейски Съюз, каза Борел.

" Санкциите ще навредят на Русия и ще й навредят доста ", съобщи Жозеп Борел пред кореспонденти, като добави, че измежду задачите са замразяване на активи и възбрана за издаване на визи за 351 членове на долната камара на съветската Дума, които приканиха президента Владимир Путин да признае двата района за самостоятелни.

Европейски Съюз също по този начин включи в черния лист 27 физически и юридически лица, включително банки и организации, които финансират интервенциите на Русия в Донбас. Руският президент Владимир Путин обаче не е включен в списъка със наказания на Европейски Съюз.

Борел приветства решението на Германия да спре узаконяването на " Северен поток-2 ".

Върховният представител на Европейски Съюз предизвести Минск, че е подготвен да наложи наказания против беларуски чиновници, които поддържат дейностите на Русия.  " Следим от близко и идната стъпка на Беларус, която поддържа дейностите на Русия във връзка с териториалната целокупност на Украйна. Готов съм да предложа ограничения против тези (в Беларус - бел. ред.), които поддържат съветското държавно управление и се облагодетелстват от него ", съобщи Борел. Той добави, че санкциите против Русия могат да бъдат удължени, в случай че спорът в Донбас продължи да ескалира.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР