Руският президент Владимир Путин трябва да бъде изправен пред съда

...
Руският президент Владимир Путин трябва да бъде изправен пред съда
Коментари Харесай

`Зеленски: Путин трябва да бъде изправен пред съда заради неговата война в Украйна

Руският президент Владимир Путин би трябвало да бъде изправен пред съда поради неговата война в Украйна. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски по време на своето посещаване в Хага, където се намира Международният углавен съд:

„ Всички желаеме да забележим друг „ Владимир “ тук, в Хага, този, който заслужава да бъде глобен за незаконните си дейности тук, в столицата на интернационалното право “, уточни Зеленски, визирайки Путин.

„ Сигурен съм, че ще забележим това да се случи, когато спечелим, и ние ще спечелим “, сподели той и добави: „ Който води война, би трябвало да получи присъда “.

През март Международният углавен съд издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин по обвинявания в депортиране на деца от Украйна. Европейската комисия съобщи, че в Хага ще бъде основан още един интернационален център за гонене на незаконната експанзия в Украйна. Русия отхвърля юрисдикцията на Международния углавен съд и отхвърля да е правила зверства в Украйна.

„ Агресорът би трябвало да почувства цялата мощ на справедливостта. Това е нашата историческа отговорност “, сподели още Зеленски в речта си в Хага.

„ Само една институция е в положение да отговори на първичното закононарушение, закононарушението на експанзията: арбитражен съд. Не някакъв компромис, който ще разреши на политиците да кажат, че казусът е сякаш завършен, а същински, в действителност същински, пълновръстен арбитражен съд “
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР