Руският президент Владимир Путин сравни събитията в Украйна със сраженията

...
Руският президент Владимир Путин сравни събитията в Украйна със сраженията
Коментари Харесай

На парада в Москва: Путин сравни събитията в Украйна със сраженията през Втората световна война

Руският президент Владимир Путин съпостави събитията в Украйна със сраженията през Втората международна война, само че не разгласи нова ескалация на спора и не уточни неговата дълготрайност. 77 години след успеха над Третия райх той отбрани решението си за инвазия, за която упрекна дейностите на Запада.

11 хиляди военни и над 130 единици бойна техника минаха по Червения площад, само че поради неприятно време 77 хеликоптера и самолети останаха на летищата си.



Някои от представителните елементи на родовете войски скандираха " За Донбас ", а след тях дефилираха най-новите танкове Армата и Т-90М, ракетни системи за залпов огън и междуконтинентални балистични ракети.





Преди демонстрацията на бойна мощност президентът напомни руския подвиг от Втората международна война като ентусиазъм за дейностите в Украйна.

" Обръщам се към нашите въоръжени сили и опълченците в Донбас- вие се сражавате за Родината, за нейното бъдеще, с цел да не може никой да не помни уроците от Втората международна война, с цел да няма място в света за палачи, наказателни акции и нацисти ", сподели Путин.

Противно на упованията Владимир Путин не разгласи нова ескалация на нашествието в Украйна, която даже не загатна по име. Западни наблюдаващи означават най-много това, което съветският президент не сподели в 11-минутната си тирада. Той не разгласи съответна победа в Украйна, не се ангажира със периоди за продължителността на спора и не загатна яростните сражения в Мариупол. Руският водач повтори тезата си, че Русия е взела наложително, навреме и само вярно изпреварващо решение в отговор на експанзия.



" Извършваше се открита подготовка за поредна наказателна интервенция в Донбас, за навлизане в нашите исторически земи, в това число Крим. В Киев говореха за придобиване на нуклеарно оръжие. НАТО стартира интензивно военно асимилиране на прилежащите към нас територии. Така за нас се създаваше безусловно неприемлива опасност неподредствено до нашите граници ", сподели Путин.

Президентът Путин се включи персонално в шествието на Безсмъртния полк. По традиция близки на участници и починали в Отечествената война дефилираха с портрети на ветераните, президентът носеше лика на своя татко, сражавал се на фронта. Инициативата се организира от 2015-та, Владимир Путин я дефинира като " река наизуст, горделивост и вяра за по-добро бъдеще ". Заради пандемията през последните две години, шествието се организира в онлайн-формат.









Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР