Руският президент Владимир Путин смята, че Пхенян вижда в атомното

...
Руският президент Владимир Путин смята, че Пхенян вижда в атомното
Коментари Харесай

Руският президент: Северна Корея няма да се откаже от ядреното оръжие

Руският президент Владимир Путин счита, че Пхенян вижда в атомното оръжие единствената отбрана и няма да се откаже от него, осведоми ТАСС, представена от БГНЕС.

„ Те виждат в притежаването на атомно оръжие и ракетна техника единственият метод за отбрана. Смятате ли, че те ще се откажа от това “, попита той на пленарно съвещание на извършения във Владивосток Източен стопански конгрес (ИИФ)

Той въпреки всичко изрази вяра, че няма да се стигне до потреблението на атомно оръжие и огромен спор.

„ Аз, както и моят сътрудник от Република Корея, съм уверен, че...у всички противостоящи сили ще проявят разсъдък и ние ще може да решим казуса с дипломатически средства “, сподели Путин. И добави, че на същото мнение е и Япония.

„ Напомням, че през 2005 г. ние всъщност се договорихме за всичко, реализирано бе съглашение, съгласно които Северна Корея пое избрани отговорности да ограничи ракетно-ядрената си стратегия, всички други участници дадоха обещание да спомагат на този развой, приказваха за нуждата от възобновяване на естествени, на положителни връзки сред Севера и Юга, за благоприятни условия по реализирането на тристранни планове Русия-Северът-Югът на Корея. После, за жалост, някой според мен изиска от Северна Корея нещо, което тя не е обещавала, и последователно, малко по малко ситуацията се утежни до настоящето ниво “, разясни още съветският президент.

Той прикани да бъде привлечена Северна Корея в взаимни планове, с цел да се понижи напрежението на Корейския полуостров: „ Русия има съответни оферти, всички знаят това – взаимна автомагистрала, свързваща Транссиб и корейските железници през Северна Корея , тръбопроводният превоз, усвояването на севернокорейските пристанища и по този начин нататък “.

Владимир Путин показа, че вижда предпочитание от страна на американската администрация да се разреди напрежението към КНДР.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР