Руският президент Владимир Путин ще се срещне в Москва с

...
Руският президент Владимир Путин ще се срещне в Москва с
Коментари Харесай

Путин посреща Моди

Руският президент Владимир Путин ще се срещне в Москва с индийския министър председател Нарендра Моди, който идва на публично посещаване в Руската федерация. Планирано е пътуването на индийския министър председател да продължи два дни - 8 и 9 юли. Ню Делхи чака министър председателят да дойде в Москва в понеделник следобяд, оповестява ТАСС.

В известието на Кремъл за визитата се отбелязва характерът на " обичайно другарските руско-индийски връзки " , по-нататъшното развиване на които водачите на двете страни възнамеряват да обсъдят.

Другите тематики за разискване са " настоящи въпроси от интернационалния и районен дневен ред ".

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разгласи упованието на " значимо посещаване ", до момента в който водачите на двете страни ще могат да поддържат връзка в неофициална конюнктура.

Помощникът на съветския президент Юрий Ушаков означи на брифинг, че Кремъл " отдава голямо значение на това посещаване ".
 Нарендра Моди постави клетва за трети мандат като министър председател на Индия
Нарендра Моди постави клетва за трети мандат като министър председател на Индия

Това е връх, който бе доближат единствено от Джавахарвал Неру

Ушаков напомни, че визитата в Русия на Индия, след неотдавнашните парламентарни избори. За финален път ръководителят на индийското държавно управление беше в Русия през 2019 година, когато пристигна във Владивосток.

Последното пътешестване на Моди до Москва беше през 2015 година

Припомняме, че през юни Моди постави клетва като министър-председател на Индия за рекорден трети мандат. Той вторият индиец след първия водач на самостоятелна Индия Джавахарлал Неру, който служи три поредни мандата като министър-председател.

Резултатът от изборите бе считан за огромно отчаяние за известния водач, защото изследванията и изходните анкети предричаха, че партията му ще завоюва даже повече места, в сравнение с през 2019 година Въпреки международните стопански триумфи и повишението на интернационалния статус на Индия, Моди наподобява е пропуснал да отговори на вътрешните проблеми като незадоволителния брой работни места, високите цени, ниските приходи и религиозните напрежения, което докара до спад в поддръжката за него.
 Моди беседва по телефона с Путин и Зеленски
Моди беседва по телефона с Путин и Зеленски

Индийският министър председател разиска укрепването на връзките с двете страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР