Руският президент Владимир Путин ще пътува до Китай през май

...
Руският президент Владимир Путин ще пътува до Китай през май
Коментари Харесай

НА ПОСЕЩЕНИЕ В КИТАЙ: Владимир Путин ще срещне за разговори със Си Дзинпин през май

Руският президент Владимир Путин ще пътува до Китай през май за диалози с китайския си сътрудник Си Цзинпин, като това може да бъде първото задгранично посещаване на шефа на Кремъл през новия му президентски мандат, съобщи Ройтерс, базирайки се на пет осведомени източника.

Вчера западните държавни управления осъдиха преизбирането на Путин като незаслужено и недемократично. Въпреки това Китай, Индия и Северна Корея поздравиха дългогодишния водач за удължаването на неговото ръководство с още шест години.

" Путин ще посети Китай ", съобщи пред Ройтерс един от източниците, който приказва при изискване за анонимност. Подробностите към пътуването бяха без значение доказани от четири други източника, които също приказваха при изискване за анонимност.

Един от източниците съобщи, че пътуването на Путин до Китай евентуално ще се състои през втората половина на май. Двама от източниците обявиха, че визитата на съветския президент ще се състои преди плануваното пътешестване на Си в Европа.

Запитан през днешния ден за новината на Ройтерс, съгласно която съветският президент ще посети Китай през май, Кремъл съобщи, че за Путин са планувани няколко пътувания в чужбина и че за тях се приготвят предварителни диалози на високо ниво.

Китайското министерство на външните работи не отговори незабавно на молбата за коментар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР