Руският президент Владимир Путин ще бъде победителят в случай, че

...
Руският президент Владимир Путин ще бъде победителят в случай, че
Коментари Харесай

Посланик на САЩ: Путин ще е победител при ескалация между Гърция и Турция

Руският президент Владими р Путин ще бъде спечелилият при положение, че връзките сред Гърция и Турция ескалират , съобщи в изявление посланикът на Съединени американски щати в Атина Джефри Р. Пиат в изявление за гръцката телевизия MEGA, представен от Euractive.

" Ако има някакъв тип ескалация, единствените спечелили са нашите споделени съперници . Победителят е Владимир Путин ", съобщи американският посланик.
 Гърция ускорява патрула по границата с Турция
Гърция ускорява патрула по границата с Турция

Допълнителни 400 служители на реда ще бъдат изпратени в североизточния граничен район на река Еврос

Позовавайки се на скорошната ескалация на границата и гръцко-турските връзки, Пайт разяснява: " Можете да разчитате на Съединени американски щати да бъде мощен съдружник в НАТО . Отстояваме връзките си с Гърция. "

" Гръцките граници не могат да бъдат променяни. Гръцкият суверенитет е неоспорим . Съединени американски щати даде да се разбере, че провокации като тези, които се случиха февруари и март, когато турското държавно управление насърчаваше мигрантите да пътуват до сухопътната граница, постоянно се дезинформация. "

" Много от тези мигранти са жертви, защото им бе казано, че границите на Европа са отворен и и по тази причина са пристигнали в Еврос ", добави той.
 Ердоган сътвори военна зона до границата с България
Ердоган сътвори военна зона до границата с България

Тя е на повърхност от 20 кв. км.

Американският посланик също се базира на съглашение, подписано по-рано тази година сред Турция и Либия за разграничение на морските зони , което пренебрегва съществуването на остров Крит.

Американският дипломат съобщи, че позицията на Вашингтон е, че островите имат същите права като всяка континентална територия във връзка с офшорните разработки .

" Ние също по този начин имаме вяра, че въпросите на морското ограничаване като това не могат да бъдат решени посредством едностранни дейности, каквито Турция предприе предходната година . Тези въпроси могат да бъдат решавани единствено посредством разговор. "
 Съединени американски щати изследва по какъв начин да наложи наказания на Турция поради С-400
Съединени американски щати изследва по какъв начин да наложи наказания на Турция поради С-400

Но се надява Турция да се вслуша в американските притеснения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР