Руският президент Владимир Путин ще бъде арестуван, ако посети Австрия.

...
Руският президент Владимир Путин ще бъде арестуван, ако посети Австрия.
Коментари Харесай

Виена: Путин ще бъде арестуван, ако влезе в Австрия

Руският президент Владимир Путин ще бъде задържан, в случай че посети Австрия. Това съобщи австрийският министър по европейските и конституционните въпроси Каролина Едщадлер в изявление пред немското издание Der Tagesspiegel.

Тя изясни, че по този начин Австрия ще извърши отговорностите си по интернационално и наказателно право. Припомняме, че нта 17 март Камарата за авансово произвеждане на Международния углавен съд в Хага издаде заповеди за арест на Путин и Мария Лвова-Белова, комисар на съветския президент по правата на детето.

Преди изказването на Едщадлер австрийското външно министерство удостовери, че ще извърши отговорностите си като страна по Римския статут и ще арестува и екстрадира Путин на Международния углавен съд в Хага, в случай че той реши да влезе в страната.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен към този момент разгласи, че европейските страни, подписали Римския статут, би трябвало да изпълнят заповедта за арест на Путин и да го предадат на Международния углавен съд. В същото време Унгария, която е страна по съглашението, оповести, че няма да направи това.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР