Руският президент Владимир Путин сега е изправен пред необратимо сложна

...
Руският президент Владимир Путин сега е изправен пред необратимо сложна
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ изправи българските служби на нокти: Ако Путин използва ядрено оръжие, САЩ ще унищожат армията и флота му в Черно море

Руският президент Владимир Путин в този момент е изправен пред " необратимо " комплицирана обстановка на фона на анексирането на територии при продължаващата инвазия в Украйна, съобщи някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ военачалник Дейвид Петреъс. Путин " губи " макар " знаковите ", само че " обезверени " ходове във войната, сподели Петреъс в предаване по телевизия Ей Би Си. " Президентът [Володимир] Зеленски и Украйна са се мобилизирали доста по-добре от Русия ", сподели Петреъс. " Украйна е набрала, обучила, оборудвала, провела и употребила силите си несравнимо по-добре от Русия ". Нито анексирането, нито завоалираните нуклеарни закани могат да измъкнат Путин от тази обстановка, счита някогашният началник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Запитан дали Русия може да завоюва в спора си с Украйна, Петреъс споделя, че не вижда по какъв начин: " Не могат. В този миг той [Путин] не може да направи нищо. Той ще продължи да губи на бойното поле ", сподели Петреъс, акцентирайки неотдавнашното оттегляне на Русия от град в анексираните райони (Лиман). Нарастващите наказания са в допълнение затруднение за Москва, счита Петреъс. И даже потреблението на тактически нуклеарни оръжия на бойното поле няма да промени това, сподели Петреъс. Все отново той съобщи, че нуклеарната опасност би трябвало да се приема " съществено ".
На въпрос дали потреблението на такива оръжия би наложило Съединени американски щати да се намесят директно в спора дружно с НАТО. Петреъс декларира, че в отговор Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО може да " унищожат всяка съветска стандартна мощ, която можем да забележим и идентифицираме на бойното поле " в Украйна, Крим, който Русия анексира през 2014 година, и корабите в Черно море. " Европа ще има тежка зима ", споделя той. " Ще има доста понижен поток на природен газ, само че те ще се оправят с това и не мисля, че ще се пропукат по въпроса за поддръжката за Украйна ", счита пенсионираният военачалник.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР