Руският президент Владимир Путин се завърна в Кремъл, за да

...
Руският президент Владимир Путин се завърна в Кремъл, за да
Коментари Харесай

Путин се върна в Кремъл през нощта за спешна среща: каква е причината? ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин се завърна в Кремъл, с цел да организира изключителна среща по въпросите на сигурността.

Тази среща беше планувана на фона на началото на сухопътната интервенция на израелската войска в Ливан, което доста утежни така и така напрегнатата обстановка в Близкия изток.

Очаква се главните тематики на срещата да бъдат разбор на настоящата обстановка в района на Близкия изток, както и ограниченията, които Русия може да предприеме в отговор на ескалацията на спора.

Преди това Москва неведнъж е изразявала безпокойството си от натрупването на израелска военна интензивност. Кремъл прикани страните да разрешат спора по кротичък път, пише Aiva.pro.

Да напомним, че внезапно утежняване на обстановката в Ливан настъпи, откакто израелската войска отстрани водача на Хизбула Хасан Насрала, на процедура обезглавявайки групировката. Ситуацията провокира отвращение измежду последователите на починалите, само че в отговор Израел ускори въздушните и артилерийските удари по задачите на групировката.

Припомняме, целта на сухопътната интервенция на израелската войска в Южен Ливан, почнала в нощта на 1 октомври, е опитът на Тел Авив да унищожи военните структури на Хизбула, само че това съгласно специалистите ще докара до утежняване на филантропичните обстановката в района.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР