Руският президент Владимир Путин се усмихва и се шегува с

...
Руският президент Владимир Путин се усмихва и се шегува с
Коментари Харесай

Путин и Шойгу си разменят шеги на фона на войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин се усмихва и се майтапи с министъра на защитата Сергей Шойгу във вторник, до момента в който инспектира огромно военно обучение " Восток-2022 " в Далечния изток, на хиляди километри от войната в Украйна, разяснява Руската работа на Би Би Си.

На полигона " Сергеевски " Путин следи дейната фаза на стратегическите командно-щабни учения " Восток-2022 ". Те включват бойци от Китай и Индия, макар че не е ясно дали елементи от тези страни са взели участие в съответната задача, която Путин следи, съобщи Ройтерс.

Телевизионният канал " Звезда " на Министерството на защитата на Русия излъчи фрагменти на Путин, седнал до Шойгу, двамата облечени във военни облекла и разменящи смешки, до момента в който слушаха телефонен диалог сред заместника на Шойгу Юнус-Бек Евкуров и началника на съветския общоприет щаб Валери Герасимов.

Припомняме, че, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е бил отстранен от командването на военните дейности в Украйна и даже уволнен от министерския пост. В петък обаче и съобщи, че " Украйна понася огромни загуби " поради илюзиите си, че може да настава. "

През март, малко след началото на съветската инвазия, стана известно, че заместник-министърът на защитата Евкуров е изгубил племенник във войната в Украйна. Ръководителят на Ингушетия Махмуд-Али Калиматов заяви, че Адам Хамхоев е умрял " в хода на спецоперацията ", без да прецизира детайлности. Според известия в медиите роднината на Евкуров е бил пълководец на десантна рота.

Продължавайки четиригодишната традиция на осъществяване на учения " Восток ", Путин наподобява изпраща сигнал, че армията е способна да работи както нормално макар провокациите на войната против Украйна , където съветските сили претърпяха, до момента в който се, които съставляват една пета от Украйна, разяснява Ройтерс.

Западните разследващи служби и медии постоянно оповестяват за проблеми с оръжията - по-специално и точно управляеми ракети, което принуждава съветската войска да употребява остарели снаряди, наследени от руската войска. В петък New York Times, базирайки се на американското разузнаване, заяви, че.
 Зеленски: Русия не очакваше опозиция, само че в този момент ѝ остава само бягство от Украйна
Зеленски: Русия не очакваше опозиция, само че в този момент ѝ остава само бягство от Украйна

Отново упрекна Москва за обстановката към Запорожката АЕЦ

Руското министерство на защитата заяви, че във военните учения, почнали на 1 септември вземат присъединяване единствено 50 000 военнослужещи, което е единствено дребна част от 300 000 души, които съгласно министерството са взели участие през 2018 година Западни военни анализатори считат, че и двете числа са пресилени, разяснява Ройтерс.

Във вторник Министерството на защитата популяризира видео от военноморската част на учението, което демонстрира по какъв начин Тихоокеанският флот на Русия тренира изстрелване на крилати ракети с огромен обхват " Калибър ". Ракетите, съгласно отчета, сполучливо са поразили задачата на разстояние над 300 километра. Със същите ракети бяха нанесени удари по Украйна, в това число и.

Миналата седмица украинската страна съобщи, че Русия е употребила минимум 10 скъпи ракети " Калибър ",. Във вторник, до момента в който Путин и Шойгу следиха учението " Восток 2022 ", военните в Москва оповестиха потреблението на ракети " Калибър ", с цел да ударят.

В понеделник съветски и китайски кораби упражняваха отбиване на вражеска офанзива от въздуха благодарение на артилерийски системи за Противовъздушна отбрана. Миналата седмица корабите на двете страни изпълняваха задания по противокорабна, въздушна и противоподводна защита в Японско море, оповестиха тогава от съветското министерство на защитата.

Индия изпрати контингент на учението, който съгласно нея взе участие в " взаимни полеви учения, бойни анализи и учения за огнева мощност ".

Москва споделя, че в учението вземат участие военни контингенти и наблюдаващи от Алжир, Лаос, Монголия, Никарагуа, Сирия и шест някогашни руски републики.
 Путин стяга военни учения за доминиран от Русия боен блок
Путин стяга военни учения за доминиран от Русия боен блок

Маневрите ще се проведат в Казахстан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР