Руският президент Владимир Путин се срещна с представители на висшето

...
Руският президент Владимир Путин се срещна с представители на висшето
Коментари Харесай

Путин посети щаба в Ростов на Дон на войските, участващи в бойните действия в Украйна

Руският президент Владимир Путин се срещна с представители на висшето военно командване в щаба в Ростов на Дон на войските, участващи в по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна, оповестиха рано тази заран съветски медии, представени от Ройтерс.

Руските организации цитират изказване на Кремъл, само че повода за визитата не се прецизира.

„ Президентът изслуша отчетите на началника на генералния щаб Валерий Герасимов, на командващите посоки и други висши офицери от войсковата формация “, участваща в бойните дейности в Украйна, означи Кремъл.

Впоследствие телевизионният канал „ Россия-24 “ излъчи видеокадри от визитата.

На тях Путин идва в щаба с автомобил, след което го посреща Герасимов. Президентът и началникът на генщаба потеглят към команден пункт, където пред тях рапортува началникът на Главното оперативно ръководство и първи зам.-началник на генщаба Сергей Рудской: „ Другарю висш главнокомандващ, офицерите от посочената категория са събрани за службено заседание “. Президентът приветства присъстващите: „ Другари офицери! “, след което стартира съвещанието. От него бяха оповестени единствено няколко фрагмента без тон, тъй като то се организира при закрити врата.

Путин неведнъж е посещавал щаба на войските, участващи в бойните дейности в Украйна в Ростов на Дон. Той присъстваше на заседание там и изслуша отчети и в средата на март - тогава, когато за пръв път посети Мариупол, отбелязва ТАСС. Путин дойде в щаба и на 31 декември 2022 година и оттова направи новогодишното си послание към нацията.

Още пò преди този момент съветският президент посети обединявания щаб на войските, участващи в по този начин наречената СВО в средата на декември. През април тази година той посети щаба на войсковата формация „ Днепър “ на херсонското направление и щаба на Националната армия „ Восток “ в самопровъзгласилата се Луганска национална република.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР