Руският президент Владимир Путин се похвали, че Русия е разработила

...
Руският президент Владимир Путин се похвали, че Русия е разработила
Коментари Харесай

Путин: Русия създаде уникални оръжия, за да поддържа стратегическия баланс в света

Руският президент Владимир Путин се похвали, че Русия е създала неповторими нападателни оръжия, само че не с желание да стартира война с някого, а с цел да поддържа " стратегически баланс " и " стратегическа непоклатимост " в света, съобщи Асошиейтед прес.

" Няма да водиме война с никого. Ще създадем условия никой да не желае да се бие против нас ", сподели той в поредна част от изявлението си за държавната съветска организация ТАСС, оповестена през днешния ден.

Тричасовото изявление бележи 20-годишнината от идването на Путин на власт и се разделя на 20 елементи, които ще бъдат оповестени в продължение на няколко седмици. Всяка част е отдадена на обособен проблем. В оповестените до момента елементи той към този момент приказва за неотдавнашните промени в държавното управление, за Украйна, за всеобщите митинги в Москва предишното лято и за потреблението на модерните технологии, предава Българска телеграфна агенция.

Русия сътвори " нападателни оръжейни системи, каквито светът не е виждал " и които принуждават Съединени американски щати да се пробват да ни догонят, споделя съветският водач пред ТАСС. Той даде за образец новите " хиперзвукови нападателни системи " - оръжие, което може да лети 27 пъти по-бързо от скоростта на звука и което влезе на въоръжение в края на м.г. Президентът добави, че за последните 20 година делът на модерните оръжия в съветските въоръжени сили е повишен от 6 на 70 %.

С новите оръжейни системи Кремъл получи опцията " да поддържа стратегическата непоклатимост и стратегическия баланс ", които Съединени американски щати се пробваха да нарушат с техните системи за противоракетна защита, акцентира Путин. " Това е от основно значение освен за нас, а за световната сигурност ", добави той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР