Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на

...
Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на
Коментари Харесай

Путин инспектира щаба на въоръжените сили, участващи във войната

Руският президент Владимир Путин се е срещнал с работата на взаимния щаб на въоръжените сили, участващи в специфичната военна интервенция в Украйна, съобщи представителят на президента Дмитрий Песков, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Президентът Владимир Путин работи през целия петък в взаимния щаб на войските,  участващи в специфичната военна интервенция (СВО), сподели той. - Държавният глава се срещна с работата на щаба, изслуша отчет за напредъка на СВО, а също по този начин организира заседание и обособени срещи с командирите. ”

Русия няма да употребява биологични оръжия във войната в Украйна, разяснява почитан съветски посланик на конференция в Женева, представен от Франс прес.

Константин Воронцов, заместник-директор на отдела за неразпространение и надзор на въоръженията на съветското външно министерство, отхвърли опасенията, че Русия може да употребява сходни оръжия.

" Това въобще не е тематика за диалог ", сподели той пред публицисти.

Русия е " изцяло и напълно ангажирана със своите отговорности ", свързани с интернационалните контракти, които не разрешават потреблението им.

" Ние нямаме стратегии във военната област, свързани с биологични оръжия, увери дипломатът. - Всички наши действия в биологичната област са напълно за мирни цели и не повече от това ".

Воронцов приказва в коридорите на срещата за обзор на Конвенцията за биологичните оръжия (КБО), който се организира на всеки 5 години и който би трябвало да завърши през днешния ден след три седмици работа.

Конвенцията не разрешава създаването, производството и складирането на цялата тази категория оръжия за всеобщо заличаване. Отсъствието на механизъм за инспекция обаче е нейната огромна уязвимост и противоречив въпрос от две десетилетия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР