Руският президент Владимир Путин се е пошегувал, че държавният секретар

...
Руският президент Владимир Путин се е пошегувал, че държавният секретар
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън попадна в лоша компания, подметна Путин

Руският президент Владимир Путин се е пошегувал , че държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, който преди години беше почетен с съветския медал " Дружба ", е попаднал в " неприятна компания " и " се движел в неправилна посока " във Вашингтон.

Говорейки пред Източния стопански конгрес във Владивосток, Путин напомнил, че неотдавна е подписал декрет за награждаването на вицепремиер на Китай с медал " Дружба ".

Модератор на сесията на форума е бил началник на компания от Хонконг, който по време на съвещанието разказал, че има американско поданство.

" Някога ние връчихме медал " Дружба " на вашия сънародник господин Тилърсън, само че той наподобява е попаднал в неприятна компания и в известна степен се движи в друга посока . Но аз се надявам, че вятърът на съдействие, другарство и взаимоотношение в края на краищата ще го изведе на верния път ", обърна се съветският държавен глава към американския жител.

Рекс Тилърсън зае поста на държавен секретар на Съединени американски щати през февруари. Орденът " Дружба " му беше връчен през септември 2012 година, бидейки ръководител на борда на шефовете на американския петролен колос ExxonMobil.

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати се обтегнаха неотдавна, откакто американските управляващи конфискуваха съветски дипломатически парцели в Съединени американски щати и направиха обиски в постройките на съветското генерално консулство в Сан Франциско и комерсиалното посланичество във Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР