Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му е създала

...
Руският президент Владимир Путин съобщи, че страната му е създала
Коментари Харесай

Владимир Путин: Русия е създала крилата ракета с ядрен двигател

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му е основала крилата ракета с нуклеарен мотор, която може да лети на практика безпределно. Той сподели нови свръх мощни оръжия. Това се случи по време на годишното послание на президента към Народното събрание. Путин заплаши с нуклеарен удар, в случай че Русия или неин съдружник бъдат нападнати с нуклеарно оръжие. Посланието му се трансформира в програмна тирада преди президентските избори на 18 март, на които той се кандидатира за четвърти мандат.

 © Българска телеграфна агенция
Две седмици преди президентските избори посланието на Путин беше предстоящо като негова предизборна стратегия. Пред политическия хайлайф и пред милиони фенове в директен ефир за първи път то беше произнесено не от Кремъл, а от историческата постройка " Манеж " наоколо. Също за първи път съвсем половината от 2-часовата президентска тирада беше отдадена на сигурността и на нови съветски нуклеарни оръжия, основани в отговор на разполагането на американската противоракетна защита.

Владимир Путин, президент на Русия: " Започнахме разработки на нови типове стратегически оръжия, които изобщо не употребяват балистична траектория на полета към задачата, което значи че системата на противоракетната защита против тях е безполезна и безсмислена ".
С видео президентът показва: нов междуконтинентален балистичен ракетен комплекс " Сармат ", който преодолява противорекатен " чадър " и може да нападна цели през Северния и Южния полюс. Показани бяха крилата ракета с нуклеарна енергийна установка, както и нов хиперзвуков авиационен ракетен комплекс " Кинжал " без аналог в света.

Според Путин той към този момент дава тестови бойни наряди в граничещия с Черно море Южен боен окръг. Президентът показа и нова хиперзвукова ракетна система " Авангард ", както и нова безпилотна подводница, въоръжена в това число с нуклеарни бойни заряди, която по думите му е без аналог в света и към този момент е минал тествания.

Владимир Путин, президент на Русия: " С нас никой не искаше да договаря всъщност, никой не ни слушаше. Послушайте ни в този момент! "
Руският президент разгласи, че Русия не желае да атакува никого, само че на нуклеарен удар ще отвърне с нуклеарен удар.

Владимир Путин, президент на Русия: " Ние ще преглеждаме като нуклеарно нахлуване против нашата страна всяко потребление против Русия или нейн съдружник на нуклеарно оръжие с дребна, междинна или каквато и да е мощ. Отговорът ще бъде неотложен и с всички произлизащи от това последици ".
Путин, който ръководи 18 години, разгласи за максимален зложелател на Русия изоставането на страната, а за своя съществена цел - възстановяване благосъстоянието на съветските жители. 20 милиона от тях живеят в беднотия.

Посланието провокира полярни мнения. Депутати от партията на Путин " Единна Русия " го разчетоха като усмиряване на руснаците, че са в сигурност. А от Комунистическата партия упрекнаха Путин, че е употребявал президентската естрада за предизборни цели. Путин е считан за любимец в идните избори, в които вземат участие общо 8 претенденти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР