Руският президент Владимир Путин събра погледите на автомобилните ценители с

...
Руският президент Владимир Путин събра погледите на автомобилните ценители с
Коментари Харесай

Бронираната крепост на Путин тежи 6,5 тона

Руският президент Владимир Путин събра погледите на автомобилните ценители с новата лимузина, с която дойде в Кремъл за тържественото си встъпване в служба за четвърти път на този пост.

Величественият автомобил има съвременен външен тип в стилистиката на Rolls-Royce Phantom, бронирана отбрана и мощ 600 конски сили, само че най-важното му качество е табелата “Сделано в Росии ”. За първи път от 1990 година съветският държавен глава се вози в автомобил лично произвеждане, като остави в гаража потребления до момента Mercedes 600 Pullman. Това бе разчетено като алегоричен жест предвид на обтегнатите връзки на Русия с Германия, Западна Европа, Англия и Съединени американски щати.
 конвой, путин  конвой, путин  конвой, путин  конвой, путин  конвой, путин  конвой, путин
Путин от дълго време крои проекти да слезе от държавните мерцедеси. Те бяха въведени от неговия предходник Борис Елцин, който обърна тил на старите лимузини “Чайка ” и ЗИЛ, като използваше Mercedes S-класа W140, а след това бяха закупени моделите W220 и W221. Тази ера завърши с началото на четвъртия мандат на съветския президент. Още преди 6 години Путин поръча да бъде направена нова, съвременна съветска лимузина, откакто не хареса доставения му от ЗИЛ автомобил с кодировка 4112Р. Новата кола на президента е първи образец от плана “Кортеж ”, който ще включва три вида транспортни средства (лимузини, ванове и SUV-ове) за висшата държавна администрация, основани на една и съща платформа. До края на 2018 година би трябвало да бъдат съединени към 100 екземпляра от другите модификации.

Техническата разработка се реализира под директния контрол на самия президент. Той персонално тества качествата на първия предсериен първообраз, само че за производителите не остава време да изготвят втори вид. Появата на “Кортеж ” при встъпването в служба се одобри като изненада, тъй като се смяташе, че колата още не е подготвена. Зад конструирането на модела стоят съветският държавен институт за автомобилни проучвания и съветският холдинг “Солерс JSC ”, като в софтуерното планиране са взели участие елитни инженери от Porsche и Bosch.

По неофициални данни лимузината “Кортеж ” се задвижва от 4,4-литров бензинов турбо мотор V8. Моторът генерира мощ към 600 конски сили и е обвързван с 9-степенна автоматизирана скоростна кутия. Дължината на автомобила е 6,62 м, широчината – 2 м, а пътният луфт – 20 см. Заради бронировката тежестта доближава колосалните 6,5 тона. Затова в развой на разработка е втори, още по-мощен мотор, с какъвто не разполагат конкурентните западни производители.

Повече механически детайлности се чака да бъдат оповестени по-късно през годината на автомобилното ревю в Москва, когато ще се състои международната премиера на серията “Кортеж ”. Тя ще извърши с горделивост и наличие съветската автомобилна промишленост, която внезапно ще разполага с съвременно трио – лимузина, ван и SUV. Лимузината още няма цена, само че се допуска, че ще се продава за сума към 200 000 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР