Руският президент Владимир Путин реши да удължи неработните дни в

...
Коментари Харесай

Путин нареди - неработните дни в Русия се удължават до 11 май

Руският президент Владимир Путин реши да удължи неработните дни в страната до 11 май. Това е една от ограниченията на Кремъл против разпространяването на COVID-19.
Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че Русия е надминала Китай по брой инфектирани с ковид. В страната към този момент има 87 147 души с позитивни проби. С тази цифра Русия публично изпревари Китай, където записаните с COVID-19 са 84 500.

На видеоконферентно заседание с високопоставени членове на държавното управление и ръководителите на районите Путин разпореди за предприемането на още ограничения в поддръжка на бизнеса и жителите и в период до 5 май да бъдат направени рекомендации за поетапно облекчение на рестриктивните мерки, което да стартира от 12 май. Това обаче ще става " според от епидемиологичната обстановка и при отчитане на прогнозите ", акцентира той.

Рестрикциите в Русия трябваше да бъдат вдигнати в края на април, само че през днешния ден президентът сподели, че страната не е минала пика в разпространяването на болестта. В началото на май има поредност публични празнични дни, а останалите до 11 май също ще бъдат заплатени, посочи Путин. Руският президент прикани през тези неработни дни да се съблюдават строго предложените профилактични ограничения във всички райони.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР