Руският президент Владимир Путин разпореди на регионалните власти да се

...
Руският президент Владимир Путин разпореди на регионалните власти да се
Коментари Харесай

Путин се загрижи за горските пожари в Сибир

Руският президент Владимир Путин разпореди на районните управляващи да се оправят с горските пожари в Сибир, съобщава " Ройтерс ".

Той бе безапелационен, че не може да се повтори миналогодишният пожарен сезон - най-големият в историята.

По време на онлайн среща, излъчена по държавната телевизия, Путин уточни, че пожарите причиняват обилни материални вреди и съставляват опасност за живота, околната среда и стопанската система.

Не можем да допуснем повтаряне на обстановката от предходната година, когато горските пожари бяха най-продължителните и интензивни през последните години, акцентира президентът.

Изпълняващият длъжността министър на изключителните обстановки Александър Чупрян заяви, че общо от началото на годината на съветска територия е имало 4000 горски пожара на повърхност от 270 000 хектара - повърхност, по-голяма от Люксембург.

Сезонът на пожарите през 2021 година беше най-големият до момента в Русия с 18,8 милиона хектара унищожени гори, сочат данни на " Грийнпийс Русия ".

Най-малко осем души починаха в Сибир в събота, когато пожари унищожиха стотици здания в няколко села, а мощните ветрове попречиха напъните за потушаване на пламъците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР