Руският президент Владимир Путин разпореди армията да се присъедини към

...
Руският президент Владимир Путин разпореди армията да се присъедини към
Коментари Харесай

Пожари с територията на Белгия бушуват в Сибир, Путин праща армията

Руският президент Владимир Путин разпореди армията да се причисли към напъните за потушаване на горските пожари, които бушуват на големи територии в Сибир и съветския Далечен изток.

Руските управляващи оповестяват, че пожарите са обхванали близо 30 000 квадратни километра, от които 28 000 са в труднодостъпни региони. Пожарите са обхванали повърхност, която по размери е равна на тази на Белгия. Димът от пожарите към този момент доближи и Монголия.

В известието на Кремъл се показва, че президентът е взел решението си, откакто получил отчет от министъра на изключителните обстановки Евгений Зиничев, съобщи Франс прес.

След официалното съобщение на Кремъл министерството на защитата разгласи, че изпраща два самолета и два хеликоптера цистерни в региона на Красноярск, един от най-засегнатите райони, където близо 800 пожарникари вземат участие в гасенето.

Представителят на " неправителствената организация " Грийнпийс Русия " Григорий Куксин все пак изрази страдание за " много закъснялото решение ", което няма да промени " радикално " обстановката. " Щеше да е по-добре тези пожари да се гасят на по-ранни стадии, когато това към момента беше допустимо ", сподели той по радио " Ехото на Москва ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР