Руският президент Владимир Путин разговаря с колегите си от Иран

...
Руският президент Владимир Путин разговаря с колегите си от Иран
Коментари Харесай

Кремъл: Путин води дипломатическа офанзива в Близкия изток

Руският президент Владимир Путин беседва с сътрудниците си от Иран и Сирия Ебрахим Раиси и Башар Асад и се чака да организира диалози с египетския държавен глава Абдел Фатах ас Сиси, с водача на Палестинската автономност Махмуд Абас и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Франс прес.
Прочетете още
" Днес организираме огромна атака: пет телефонни диалога. Президентът (на Русия) към този момент беседва със сирийския и иранския президенти ", съобщи дипломатическият консултант на Кремъл Юрий Ушаков, представен от съветските осведомителни организации. Той заяви, че са планувани и още три диалога.

Ушаков акцентира, че Путин ще изрази позицията на Русия и ще изслуша " съображенията " на петимата си събеседници.

" В този подтекст най-важното е неотложно да се спре огънят и да се стартира развой на политическо споразумяване ", добави Ушаков, като прикани за " дейни и решителни ограничения " за прекъсване на ескалацията в Близкия изток. Той акцентира, е съгласно Москва задачата на мирните договаряния би трябвало да бъде утвърденото от Организация на обединените нации решение за две страни, предвиждащо основаването на палестинска страна със столица в Източен Йерусалим.

Настоящата рецесия е " в центъра на вниманието на президента " Путин, сподели Ушаков, представен от Българска телеграфна агенция. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР