Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с Ангела Меркел

...
Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с Ангела Меркел
Коментари Харесай

Путин благодари на Меркел за дългогодишното сътрудничество

Руският президент Владимир Путин беседва по телефона с Ангела Меркел през днешния ден - ден откакто тя се отдръпна като канцлер на Германия след 16 години на поста, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на Кремъл.

" Владимир сърдечно благодари на Ангела за дългогодишното ползотворно съдействие, като акцентира забележителния й принос за развиването на руско-германските връзки ", написа в известието.

Меркел от своя страна изразила признателност на за взаимната работа и е поискала триумф в установяването на разговор с новия началник на немското държавно управление Олаф Шолц.
свързани новини9115на 20.08.20219493на 11.01.2020
Путин споделил, че Меркел постоянно е добре пристигнала в Русия.

Вчера съветският президент изпрати депеша до оттеглящата се немска канцлерка, напомня ТАСС. се обърна към на малко име и я увери, че ще продължи приятелското им другарство. Той напомни, че двамата " са били в непрекъснат контакт и са се опитвали да намерят решения даже на най-трудните обстановки ".

Путин се срещна за финален път с на 20 август при нейното " прощално посещаване " в Москва. Това беше първата им среща лице в лице от началото на пандемията от новия ковид.

Двамата обаче постоянно общуваха по телефона. Според уеб страницата на Кремъл последният им диалог в подобен формат е бил предишния месец, с съществена тематика мигрантската рецесия по границите на Беларус с Европейския съюз.

От 2005 година, когато застана отпред на немското държавно управление, тя се е срещнала с към 30 пъти - по време на взаимни визити или на интернационалните събития.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР