Руският президент Владимир Путин разговаря днес по телефона с иранския

...
Руският президент Владимир Путин разговаря днес по телефона с иранския
Коментари Харесай

Путин и Раиси обсъдиха възможното членство на Иран в БРИКС

Руският президент Владимир Путин беседва през днешния ден по телефона с иранския си сътрудник Ебрахим Раиси, с който разиска въпроси, свръзани със съдействието на интернационалната сцена, в това число в подтекста на интереса на Техеран за приемане в БРИКС, заяви пресслужбата на Кремъл.

" Обсъдени бяха въпросите за разширение на взаимоотношението в интернационален и районен аспект, в това число поради присъединяване на Иран като пълновръстен член на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), а също по този начин на интереса му да се включи в активността на БРИКС ", се споделя в изказването, представено от Българска телеграфна агенция.

Организацията БРИКС, която включва Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка, следва да разиска вероятното си разширение на среща на върха в Южна Африка идващия месец, показва Ройтерс.

В изказването на Кремъл се отбелязва, че в хода на днешния диалог Путин и Раиси са удостоверили желанието си за по-нататъшно развиване на съдействието в комерсиалната, енергийната, транспортно-логистичната и екологичната сфери.

Освен това и от двете страни е било " изразено удовлетворение от достигнатото високо ниво на руско-иранските връзки ", заяви пресслужбата на Кремъл.   
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР