Руският президент Владимир Путин пусна на вода атомната подводница Император

...
Руският президент Владимир Путин пусна на вода атомната подводница Император
Коментари Харесай

Путин спусна на вода атомната подводница Император Александър III, анонсира строителството на още четири

Руският президент Владимир Путин пусна на вода атомната подводница " Император Александър III " и анонсира строителството на още четири такива плавателни съда. Това се случи на гала по приемането на нови кораби в състава на Военноморски сили, извършена в четвъртък посредством видеовръзка, предава РИА Новости .

" Разрешавам “, сподели Путин по време на церемонията. " Император Александър III " е седмият ракетоносец от фамилията " Борей-А ". Корабът е в положение да носи на борда си 16 междуконтинентални балистични ракети " Булава ".

" Искам да отбележа, че в границите на настоящата държавна стратегия за въоръжение ще бъдат издигнати още четири такива подводници. Това ще подсигурява сигурността на Русия за десетилетия напред “, увери съветският водач.

Началото на морските тествания на подводния ракетоносец " Император Александър III " е планувано за юни идната година. Като част от настоящата държавна стратегия за въоръжение се възнамерява построяването и прехвърлянето на още четири подводници от плана " Борей-А ".

Строящите се и проектирани атомни ракетоносци са неповторими в доста връзки в света, а новите подводници и надводни кораби имат съвременни навигационни, информационни и хидроакустични системи, оборудвани са с високоточно оръжие и роботизирани системи, добави Путин.

" По този метод генералисимус Суворов е въоръжен с балистични ракети " Булава “, които доста усилват опциите на нашите нуклеарни военноморски сили “, сподели той.

Друг план от ново потомство е дребният ракетен транспортен съд " Град ". Според президента корабите от този клас са посочили висока успеваемост при решение на бойни задания в Сирия и по време на войната в Украйна.

Президентът акцентира, че Русия ще усили темповете и размера на строителството на бойни кораби, ще ги оборудва с най-модерно оръжие, ще организира оперативна и бойна подготовка на моряците, като вземе поради насъбрания опит, в това число по време на специфичната интервенция.

Днес корабостроителниците в Северодвинск, Балтийск и Владивосток предават на съветския лот атомния подводен крайцер " Генералисимус Суворов ", дребния ракетен транспортен съд " Град " и морския миночистач " Анатолий Шлемов ", а на вода ще бъде спуснат и атомният подводен крайцер " Император Александър III ".

" Генералисим Суворов " и " Император Александър III " са шестият и седмият ракетоносец от семейство Борей-А. Генералисимус Суворов мина сполучливо държавни тествания и се предава на Тихоокеанския флот.

Малкият ракетен транспортен съд " Град " е десетият от серия от 12 кораба на плана " Буян-М ". Влиза в състава на ракетните кораби на Балтийския флот. Морският миночистач " Анатолий Шлемов “ принадлежи към новото потомство противоминни кораби, това е седмият миночистач план 12700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР