Руският президент Владимир Путин проведе в сряда срещи в Москва

...
Руският президент Владимир Путин проведе в сряда срещи в Москва
Коментари Харесай

Путин прие в Москва генералните секретари на ООН и Съвета на Европа

Руският президент Владимир Путин организира в сряда срещи в Москва с генералните секретари на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд, съобщи ТАСС.

Организация на обединените нации играе неповторима роля при решаването на интернационалните рецесии, сподели Путин, приемайки Гутериш в Кремъл.

" Ние сме подготвени и отсега нататък да работим градивно, считаме, че Организация на обединените нации е единствената такава универсална платформа, а нейният правилник лежи в основата на актуалното интернационално право ", добави съветският президент.

Генералният секретар на Организация на обединените нации съобщи, че възприема Русия като " незаместим детайл " в интернационалната дипломация, съобщи Асошиейтед прес.

" Разбира се, ние възприемаме Русия като една от основните страни, основателки на Организация на обединените нации. Сега особено подчертаваме, че Русия е незаместим детайл в основаването на многополюсен свят ", съобщи Антониу Гутериш.

Путин се срещна и с генералния секретар на Съвета на Европа Турбьорн Ягланд. " Добре известна ни е вашата позиция за пълноценно взаимоотношение сред Русия и Съвета на Европа, ние ценим тази позиция и, несъмнено, я споделяме ", сподели съветският президент.

Ягланд от своя страна му благодари за срещата " в този доста значим миг за нашата организация и за цяла Европа " и го поздрави с неговото преизбиране " с доста величествен резултат " на президентските избори в Русия през март. Той също по този начин поздрави съветския президент за сполучливото осъществяване на Световното състезание по футбол, както и за успеха на Русия против Египет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР