Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си

Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си ...

Путин информира Асад по телефона за резултатите от срещата си с Ердоган.


Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си колега Башар Асад, за да го запознае с резултатите от срещата си с турския президент Реджеп Ердоган в Сочи.

Путин изтъкнал, че постигнатото снощи руско-турско споразумение ще помогне за възстановяване на териториалната цялост на Сирия. Асад благодарил на Путин и изразил пълна подкрепа за резултатите от срещата.
Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия Москва и Анкара смятат за необходимо да се помага на сирийските бежанци да се върнат в родината си
Сирия е готова да разположи граничари по обособената буферна зона, които да патрулират заедно с руската военна полиция.

Днес на обяд влиза в сила ново, 150-часово примирие в Северна Сирия. То беше договорено на вчерашната среща на Владимир Путин и Реджеп Ердоган в Сочи.
Над 5 часа продължават преговорите между Путин и Ердоган Двамата лидери се срещат часове преди да изтече временното прекратяване на огъня в Сирия
Турският президент обвини Съединените щати, че не са изпълнили всичките си обещания в рамките на договореното от тях временно примирие с кюрдите, което приключи вчера.

Вашингтон информира Анкара, че изтеглянето на кюрдските бойци е приключило и че Америка разчита на Турция и кюрдите в борбата срещу възраждането на групировката "Ислямска държава".

Източник: btvnovinite.bg