Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си

...
Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор със сирийския си
Коментари Харесай

Путин информира Асад по телефона за резултатите от срещата си с Ердоган

Руският президент Владимир Путин организира телефонен диалог със сирийския си сътрудник Башар Асад, с цел да го запознае с резултатите от срещата си с турския президент Реджеп Ердоган в Сочи.

Путин изтъкнал, че постигнатото нощес руско-турско съглашение ще помогне за възобновяване на териториалната целокупност на Сирия. Асад благодарил на Путин и изразил цялостна поддръжка за резултатите от срещата.
Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия Москва и Анкара считат за належащо да се оказва помощ на сирийските бежанци да се върнат в родината си
Сирия е подготвена да разположи граничари по обособената буферна зона, които да патрулират дружно с съветската военна полиция.

Днес на обяд влиза в действие ново, 150-часово помирение в Северна Сирия. То беше контрактувано на вчерашната среща на Владимир Путин и Реджеп Ердоган в Сочи.
Над 5 часа не престават договарянията сред Путин и Ердоган Двамата водачи се срещат часове преди да изтече краткотрайното преустановяване на огъня в Сирия
Турският президент упрекна Съединените щати, че не са изпълнили всичките си обещания в границите на контрактуваното от тях краткотрайно помирение с кюрдите, което завърши през вчерашния ден.

Вашингтон осведоми Анкара, че изтеглянето на кюрдските бойци е завършило и че Америка разчита на Турция и кюрдите в битката против възраждането на групировката " Ислямска страна ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР