Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с индийския премиер

...
Руският президент Владимир Путин проведе телефонен разговор с индийския премиер
Коментари Харесай

Путин и Моди обсъдиха разширяването на БРИКС и предстоящата среща на върха на Г-20

Руският президент Владимир Путин организира телефонен диалог с индийския министър председател Нарендра Моди и разиска с него въпроси, свързани с двустранните връзки, като да вземем за пример търговията, силата и галактическото съдействие, заяви през днешния ден Кремъл, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Двамата водачи са разискали също плануваното разширение на БРИКС (обединение, в което членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка), както и идната среща на водачите от Г-20, която ще бъде извършена идния месец и чийто хазаин ще бъде Индия.

Русия се пробва да укрепи така и така топлите си връзки с Индия, откакто съветските войски нахлуха в Украйна през февруари предходната година, в отговор на което Западът вкара наказания против Москва, отбелязва Ройтерс. Индия е един от главните купувачи на съветски нефт.

В рамките на телефонния диалог бяха " разисквани настоящи въпроси на руско-индийските връзки, които се развиват прогресивно в духа на привилегированото стратегическо партньорство. Констатирана е положителна динамичност в търговско-икономическото съдействие. И двете страни показаха подготвеност за поредна реализация на огромни планове в областта на енергетиката и за взаимна работа по разширението на интернационалната транспортно-логистична инфраструктура ", се споделя в изказване на Кремъл.

Миналата седмица Моди и Путин участваха в срещата на БРИКС в Йоханесбург, като съветският водач се включи в нея чрез видеоконферентна връзка, защото против него има издадена от Международния углавен съд заповед за арест поради хипотетични военни закононарушения в Украйна, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР