Руският президент Владимир Путин призова в интервю за Ен Би

...
Руският президент Владимир Путин призова в интервю за Ен Би
Коментари Харесай

Владимир Путин поиска от САЩ конкретни доказателства за руска намеса в изборите

Руският президент Владимир Путин прикани в изявление за Ен Би Си Вашингтон да му изпрати съответни доказателства , че съветски жители са се намесили в изборите в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Миналият месец специфичният прокурор Робърт Мълър упрекна 13 съветски жители и три компании за интервенция в президентските избори през 2016 година в границите на скрит план да бъде подсилен кандидат-президентът Доналд Тръмп и да се попречи на Хилари Клинтън.

„ Първо би трябвало да видя какво са създали. Дайте ни материали, дайте ни информация “, съобщи Путин в изявление, излъчено късно нощес по Ен Би Си.

Не можем да отговорим на това, в случай че те не нарушават съветските закони “, сподели Путин, запитан дали Москва ще предприеме дейности против посочените лица.

В отговор водещата Мегин Кели изброи някои от обвиняванията за съветска интервенция, предявени от Мълър и други представители на Съединени американски щати, в това число за разпространение на подправена информация онлайн. „ С цялото ми почитание към вас персонално, с цялото ми почитание към Конгреса, би трябвало да имате хора с правно обучение, сигурно имате “ , отговори с усмивка съветският президент. Той прикани американските управляващи да насочат публично искане до съветския основен прокурор.

„ Това би трябвало да мине по публични канали, а не през крещенето в Конгреса на Съединени американски щати “, акцентира Путин.

Същевременно през днешния ден десетки хиляди негови последователи извършиха московския стадион „ Лужники “ на избирателен протест, две седмици преди президентските избори.

Капацитетът на стадиона е 81 хиляди души. Според полицията на митинга в спортния комплекс, в който има и други спортни обекти, са взели участие 130 хиляди души, измежду които известни културни дейци, спортисти и общественици.

Кулминационен миг в митинга бе появяването на Путин, който изпя националния химн дружно с поддръжниците си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР