Руският президент Владимир Путин призова да се сложи край на

...
Руският президент Владимир Путин призова да се сложи край на
Коментари Харесай

Путин призова за край на търговския протекционизъм

Руският президент Владимир Путин прикани да се постави завършек на протекционизма във връзка с търговията, предава БГНЕС.
В материал за немския в. „ Хандесблат “ президентът изискал отворени търговски връзки, основаващи се на идентични правила и стандарти. В текста той също по този начин разкритикува и наложените против Русия наказания по отношение на рецесията в Украйна. Според него ограниченията са „ освен късогледи, само че и са срещу правилата на Г-20 за съдействие в полза на всички страни “. „ Убеден съм, че единствено отворени търговски връзки, основаващи се на идентични правила и стандарти, могат да подтикват растежа на международната стопанска система и да подкрепят подобряването на връзките сред страните “, споделя той, представен от Франс прес. Президентът допълнил също, че с изключение на битката с протекционизма, срещата на Г-20 би трябвало да се концентрира и върху нови стопански модели и обезвреждане на отрицателните стопански резултати.
В авторския си текст съветският държавен глава също по този начин показва, че Русия „ споделя немските цели “. „ Действията на участниците в Г-20 могат да допринесат за взимането на нужни ограничения, с които да се преодолеят освен резултатите от финансовата и икономическата рецесия, само че и да се слагат основите за възстановяване на международното ръководство на рецесии, което по някакви аргументи през днешния ден не е в най-хубава форма “, написа още президентът. Позицията на Путин във връзка с протекционизма го изправя против американския му сътрудник Доналд Тръмп и неговата икономическа политика за „ Америка преди всичко “. Двамата водачи ще проведат двустранна среща в петък. Съединени американски щати също по този начин са и част от глобите против Русия, въведени след анексирането на полуостров Крим и поддръжката за проруските сепаратисти в Източна Украйна. Москва от своя страна отговори с контрасанкции, включващи възбрана за импорт на западни храни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР