Руският президент Владимир Путин притежава вила за милиони долари във

...
Руският президент Владимир Путин притежава вила за милиони долари във
Коментари Харесай

Вилата на Путин за 3,2 милиона долара във Финландия, която вероятно никога няма да използва

Руският президент Владимир Путин има вила за милиони долари във Финландия, само че евентуално в никакъв случай няма да я употребява. Изоставената къща е ситуирана на брега на най-голямото езеро във Финландия и четвърто по-големина в Европа Сайма в югоизточната част на страната, е издигната за Путин от непосредствен другар, а цената е към 3,2 милиона $. Това се показва в съветското издание The Insider, представен от Business Insider.

Триетажната вила има асансьор, винарска маза, под земята гараж, сауна, басейн, билярдна зала, офис и осем бани, или най-малко това излиза наяве от проекта за градеж, съгласно The Insider. Къщата обаче не е приключена, твърди репортерът на изданието Сергей Кънев. Според оповестен видеозапис се вижда по какъв начин Кънев влиза в празната къща през отворена врата.

Вътре се намира скеле, купчина строителни материали, плочки, стълба, кабели, хладилници и немонтирана вана.
 Снимка 619235
Източник:

Сроитлството е финансирано от Виктор Хмарин, за който се знае, че е учил с Путин в Ленинградския държавен университет. Сега Хмарин е изпълнителен шеф на най-голямата водноелектрическа компания в Русия и е женен за братовчедка на Путин съгласно Forbes.

Според The ​​Insider приятелят на Путин е платил към 541 000 $ за къщата, 216 000 $ за охранителна къща, 432 000 $ за строителни материали и спомагателни разноски за дървени мостове, пътеки, а и други уреди. Не е ясно по кое време е издигната къщата, само че съгласно информация е било преди юли 2017 година

Тогава Путин идва в близкия град Савонлина, където се среща с тогавашния президент на Финландия Саули Ниинистьо.

По-късно Хмарин се опитал да откри покупател за къщата, само че не съумял. Местоположението на вила на Хмарин в в непосредствена непосредственост до вила Сегрен, различен парцел във Финския залив, за който съветският опозиционен водач Алексей Навални твърди, че се употребява от Путин като ваканционен парцел.

Според фрагменти от дрон, оповестени от Навални през 2017 година, на територията на имението има пристан и хеликоптерна площадка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР