Руският президент Владимир Путин пристигна в сряда в Абу Даби,

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в сряда в Абу Даби,
Коментари Харесай

Владимир Путин пристигна на посещение в Абу Даби

Руският президент Владимир Путин дойде в сряда в Абу Даби, където ще организира договаряния с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян. Срещата ще стартира с присъединяване на делегации, а след това водачите ще беседват на четири очи. Според програмата двете страни ще обсъдят " израелско-палестинския спор " и производството на нефт в границите на ОПЕК+.

След края на програмата си в Абу Даби съветският президент ще замине за Рияд. Там са планувани договаряния с престолонаследника и ръководител на съвета на министрите на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Чуждестранните контакти на водача на Кремъл са лимитирани поради дипломатическата изолираност на Русия след нашествието в Украйна. Това е първата аудиенция на Путин в страни, които не са близки съдружници - като Китай, Беларус или Казахстан - откогато разпореди пълномащабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година

Нито Саудитска Арабия, нито ОАЕ са подписали учредителния контракт на Международния углавен съд, което значи, че не са длъжни да задържат Путин поради издадената против него заповед за арест, обвиняваща го, че е персонално виновен за отвличането на деца от Украйна по време на войната му против страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР