Руският президент Владимир Путин пристигна в саудитската столица Рияд -

...
Руският президент Владимир Путин пристигна в саудитската столица Рияд -
Коментари Харесай

Путин пристигна в Саудитска Арабия

Руският президент Владимир Путин дойде в саудитската столица Рияд - втори и финален стадий от близкоизточното му пътешестване, отдадено на израелско-палестинския спор и въпроси, свързани с петрола, съобщи Франс прес.

Путин, който Западът се пробва да изолира след офанзивата му в Украйна, от известно време свеждаше пътуванията си в чужбина до визити на най-близките си съдружници. Сега обаче той се завръща на интернационалната сцена, като преди Саудитска Арабия, той посети Обединените арабски емирства, съобщи Българска телеграфна агенция.

Този път Путин избра да посети икономическите сътрудници, които счита за значими, отбелязва Агенция Франс Прес. Президентът на Русия е обект на заповед за арест, издадена от Международния углавен съд (МНС) за " депортиране " на украински деца, само че не рискува да бъде задържан в Рияд, защото двете страни не са утвърдили учредителния контракт на институцията.

Очаква се той да се срещне със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман. Двамата водачи би трябвало да обсъдят вложенията, както и " съдействието в енергийния бранш ", което ще подсигурява " постоянна и предвидима обстановка " на интернационалния пазар, съгласно Кремъл.

Русия е третият по величина производител на недопечен нефт в света, отбелязва Агенция Франс Прес.

Конфликтът сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " също ще бъде включен в дневния ред на полемики, изключително " методите за поощряване на деескалацията ", съгласно Москва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР