Руският президент Владимир Путин пристигна на работно посещение в Казахстан,

...
Руският президент Владимир Путин пристигна на работно посещение в Казахстан,
Коментари Харесай

Путин е на работно посещение в Казахстан

Руският президент Владимир Путин дойде на работно посещаване в Казахстан , където ще взе участие в съвещание на Съвета на държавните глави на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) и ще организира редица двустранни срещи.

Това заяви ТАСС.

В сряда съветският водач ще организира двустранни срещи с китайския президент Си Дзинпин, с сътрудниците си от Турция, Азербайджан, Казахстан и Монголия Реджеп Тайип Ердоган, Илхам Алиев, Касим-Жомарт Токаев и Ухнаагин Хурелсух, както и с пакистанския министър-председател Шахбаз Шариф.

В сряда вечерта ще се организира неофициална вечеря от името на Токаев, на която с изключение на ръководителите на делегациите на страните от ШОС са поканени и ръководителите на делегациите на Азербайджан, Катар, Монголия, ОАЕ и Турция.

Основната стратегия на срещата на върха на ШОС ще се организира в четвъртък. На съвещанието на Съвета на държавните глави на ШОС се чака участниците да обменят отзиви по настоящи въпроси от интернационалния и районния дневен ред. Заседанието ще бъде последвано от гала по сключване на публични документи .
 Казахстан обмисля да участва на форума в Швейцария
Казахстан обмисля да участва на форума в Швейцария

Астана даде сигнал за поддръжка на Украйна

В същия ден Путин ще се срещне с изпълняващия длъжността ирански президент Мохамед Мохбер.

Освен това в четвъртък за първи път ще се организира среща във формат ШОС+. По време на нея ще бъдат разисквани въпроси на съдействието сред ШОС и поканените страни по интернационалните и районни въпроси .
 Путин предложения Ердоган да се видят в Казахстан
Путин предложения Ердоган да се видят в Казахстан

Владимир Путин удовлетворен от Ердоган

Освен водачите на ШОС, на срещата ще участват водачите на Азербайджан Илхам Алиев, на Катар Тамим Ал-Тани, на Монголия Ухнаагин Хурелсух, на Турция Реджеп Тайип Ердоган и владетелят на Рас ал-Хаим шейх Мохамед бин Сауд Ал-Касими.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР