Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Абу Даби, където

...
Руският президент Владимир Путин пристигна днес в Абу Даби, където
Коментари Харесай

Путин - на визита в ОАЕ и Саудитска Арабия

Руският президент Владимир Путин дойде през днешния ден в Абу Даби, където ще организира договаряния с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахаян, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Срещата ще стартира с присъединяване на делегации, а след това водачите ще беседват на четири очи. Според програмата двете страни ще обсъдят " израелско-палестинския спор " и производството на нефт в границите на ОПЕК+, съобщи Франс прес.

След края на програмата си в Абу Даби съветският президент ще замине по-късно през днешния ден за Рияд. Там са планувани договаряния с престолонаследника и ръководител на съвета на министрите на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

Чуждестранните контакти на водача на Кремъл са лимитирани поради дипломатическата изолираност на Русия след нашествието в Украйна. Това е първата аудиенция на Путин в страни, които не са близки съдружници - като Китай, Беларус или Казахстан - откогато разпореди пълномащабната съветска инвазия в Украйна през февруари 2022 година, отбелязва ДПА.

Нито Саудитска Арабия, нито ОАЕ са подписали учредителния контракт на Международния углавен съд, което значи, че не са длъжни да задържат Путин поради издадената против него заповед за арест, обвиняваща го, че е персонално виновен за отвличането на деца от Украйна по време на войната му против страната, отбелязва Асошиейтед прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР