Руският президент Владимир Путин присъства на великденска служба в катедралата

...
Руският президент Владимир Путин присъства на великденска служба в катедралата
Коментари Харесай

Путин по традиция от Москва за Великден

Руският президент Владимир Путин участва на великденска работа в катедралата " Христос Спасител " в Москва , придружаван от кмета на столицата Сергей Собянин.

Тържественият молебен бе отслужен от московският и на цяла Русия патриарх Кирил, съветските организации са извънредно спестовни и се базират на пресслужбата на Кремъл, която оповестява, че Владимир Путин поздравява православните християни и всички руснаци с Великден.

" Този популярен празник сплотява православните християни, всички жители на Русия, празнуващи Възкресение Христово, към високи нравствени идеали и полезности, разсънва у хората най-светлите усеща, вярата в успеха на живота, положителното и справедливостта " , се споделя в посланието.

Държавният глава означи креативната и плодотворна работа на Руската православна черква и другите християнски деноминации, ориентирана към опазване на най-богатите исторически, културни и духовни обичаи на Русия, подсилване на фамилната институция и образование на младото потомство.

Путин особено отбелязва обществената и благотворителната активност на християнските религиозни организации и предоставяната от тях помощ на нуждаещите се от грижи и поддръжка в сложни времена.

Също по традиция по време на службата президентът подари на главата на Руската черква декоративно великденско яйце като знак на Възкресението и успеха на живота.

ТАСС отбелязва, че президентът се е появил в църквата към среднощ. Бил е облечен в непоколебим костюм с вратовръзка в цвят бордо, а в ръката си е държал запалена църковна свещ.
 Патриарх Кирил преди Великден желае помиряване на съветския народ в Украйна
Патриарх Кирил преди Великден желае помиряване на съветския народ в Украйна

Да успокоят сърцата, мозъците, душите си, с цел да може междуособиците да приключат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР