Руският президент Владимир Путин прикани предприемачите да се върнат към

...
Руският президент Владимир Путин прикани предприемачите да се върнат към
Коментари Харесай

Владимир Путин връща „петилетката“ в Русия

Руският президент Владимир Путин прикани бизнесмените да се върнат към практиката на „ петилетката “ или „ петгодишните проекти “ и изиска от бизнес асоциациите да изпратят своите оферти в тази връзка, заяви пресслужбата на Кремъл. Той акцентира, че чака „ работа всъщност “, а не „ апели и заявления “.

„ Предлагам през днешния ден да обсъдим още една самодейност – да обявим пет години за креативна предприемаческа работа в Русия и да ги запълним не с някакви публични или квазиофициални протоколни събития, а точно с съответна, съдържателна работа “, съобщи Путин на среща с членове на Сдружение „ Делова Русия “.

Наред с други неща, сподели той, бизнесът би трябвало да се ангажира с възстановяване на бизнес и капиталовия климат.

„ Обратната връзка с бизнес общността е доста значима тук. Необходимо е, несъмнено, да се изхожда от действителните проблеми, да се разпознават и поредно да се вземат решение “, означи Путин.

Освен това президентът уточни повишението на успеваемостта и модернизацията на икономическите браншове, както и развиването на човешките запаси, професионалното обучение и новите формати на публично-частно партньорство като основни области на активност в границите на петгодишния проект.

Путин чака съответни оферти от „ Делова Русия “, Руския съюз на индустриалците и бизнесмените, „ Опора России “ и други сходни организации.

Путин се обърна към предприемачите на фона на спада в стопанската система, дължащ се на глобите и войната с Украйна.

По-рано той съобщи, че „ точно частният бизнес е потвърдил, че знае по какъв начин да се приспособява към бързо изменящата се среда “. Президентът се съгласи и да смекчи наказателната отговорност за бизнесмените.

Петгодишният способ за обмисляне на развиването на националната стопанска система се използваше интензивно в Съюз на съветските социалистически републики.

По-рано беше обявено, че Русия стартира да създава „ дигитален Госплан “. Над него работят специалисти от водещи съветски университети (Московски държавен механически университет „ Бауман “, Руски стопански университет „ Плеханов “, Московски държавен университет, МГУА).

Очаква се той първо да бъде прибавен в основни браншове на стопанската система, а по-късно – да се направи главен проект с връщане към руските „ петгодишни проекти “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР