Руският президент Владимир Путин прикани предприемачите да се върнат към

...
Руският президент Владимир Путин прикани предприемачите да се върнат към
Коментари Харесай

По Сталин: Путин връща петилетката в Русия

Руският президент Владимир Путин прикани бизнесмените да се върнат към практиката на " петгодишните проекти " и изиска от бизнес асоциациите да изпратят своите оферти в тази връзка, заяви пресслужбата на Кремъл. Той акцентира, че чака " работа всъщност ", а не " апели и заявления ".

" Предлагам през днешния ден да обсъдим още една самодейност - да обявим пет години за креативна предприемаческа работа в Русия и да ги запълним не с някакви публични или квазиофициални протоколни събития, а точно с съответна, съдържателна работа ", съобщи Путин на среща с членове на Сдружение " Делова Русия ".

Наред с други неща, сподели той, бизнесът би трябвало да се ангажира с възстановяване на бизнес и капиталовия климат.

" Обратната връзка с бизнес общността е доста значима тук. Необходимо е, несъмнено, да се изхожда от действителните проблеми , да се разпознават и поредно да се вземат решение ", означи Путин.

Освен това президентът уточни повишението на успеваемостта и модернизацията на икономическите браншове, както и развиването на човешките запаси, професионалното обучение и новите формати на публично-частно партньорство като основни области на активност в границите на петгодишния проект.

Путин чака съответни оферти от " Делова Русия ", Руския съюз на индустриалците и бизнесмените, " Опора России " и други сходни организации.

Путин се обърна към предприемачите на фона на спада в стопанската система , дължащ се на глобите и войната с Украйна.
 Путин вижда ярко бъдеще пред Русия
Путин вижда ярко бъдеще пред Русия

Опитът на Запада да наложи таван на цените на съветския нефт усложни изчисленията на Москва

По-рано той съобщи, че " точно частният бизнес е потвърдил, че знае по какъв начин да се приспособява към бързо изменящата се среда ". Президентът се съгласи и да смекчи наказателната отговорност за бизнесмените .

Петгодишният способ за обмисляне на развиването на националната стопанска система се използваше интензивно в Съюз на съветските социалистически републики.

По-рано беше обявено, че Русия стартира да създава " дигитален Госплан ". Над него работят специалисти от водещи съветски университети (Московски държавен механически университет " Бауман ", Руски стопански университет " Плеханов ", Московски държавен университет, МГУА).
 Путин упрекна Запада за енергийната и продоволствената рецесии в света
Путин упрекна Запада за енергийната и продоволствената рецесии в света

Той вижда края на настоящия международен модел

Очаква се той първо да бъде прибавен в основни браншове на стопанската система , а по-късно - да се направи главен проект с връщане към руските " петгодишни проекти ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР