Руският президент Владимир Путин предвижда риск от нова oръжейна надпревара

...
Руският президент Владимир Путин предвижда риск от нова oръжейна надпревара
Коментари Харесай

Владимир Путин предупреждава за риск от нова оръжейна надпревара

Руският президент Владимир Путин планува риск от нова oръжейна конкуренция в света на фона на деградацията на системата за европейска сигурност, заяви БНР.

Той изрази мнението си в публикация, озаглавена " Да бъдем отворени без значение от предишното ", която излиза през днешния ден на уеб страницата на Кремъл и в немския седмичник " Цайт " по отношение на 80-ата годишнина от началото на Великата отечествена война, съобщи ТАСС.

" Цялата система за европейска сигурност в този момент е мощно деградирала. Нараства напрежението, действителни стават рисковете от нова оръжейна конкуренция ", установи Путин.

Разширяването на НАТО в източна посока и влизането на редица някогашни руски републики в организацията " погреба очакванията за континент без разграничителни линии ", твърди създателят. " Превратът " в Украйна през 2014 година съгласно него е бил " проведен от Съединени американски щати ", а европейските страни " безволно са го подкрепили, предизвиквайки разединение в самата Украйна и излизането на Крим от състава й ".

" Който и да се пробва в този момент да пренапише страниците от предишното, истината е, че руският боец е пристигнал на немска земя не с цел да отмъщава на германците, а с благородната, велика задача на избавител ", акцентира съветският водач.

Русия си спомня с признателност за съдружниците от антихитлеристката коалиция, за участниците в съпротивата и немските антифашисти от времето на войната, приближавали общата победа. Днес федерацията се афишира за " възобновяване на всеобхватното партньорство с Европа. Имаме доста тематики от съвместен интерес " - сигурността и стратегическата непоклатимост, опазването на здравето и образованието, дигитализацията, енергетиката, културата, науката и технологиите, климатичните и екологичните проблеми, изброява Владимир Путин.

" Отворени сме за почтено съзидателно взаимоотношение - акцентира съветският президент. - Потвърждава го нашата концепция за основаване на единно пространство за съдействие и сигурност от Атлантика до Тихия океан, което да включи разнообразни интеграционни формати, измежду които Европейския съюз и Евразийския стопански съюз. "

По-късно през днешния ден публикацията на Владимир Путин ще бъде оповестена в онлайн изданието на " Цайт ", а в четвъртък ще се появи в печатното седмично издание под рубриката " Мнения ", посочи за ТАСС Йохана Шахт, говорителка на " Цайт ".

На 22 юни 1941 година е обещано началото на интервенция " Барбароса ", при която силите на нацистка Германия нахлуват в Съветския съюз.

Откриването на Източния фронт (или началото на Великата отечествена война, както я назовават руснаците) е преломен миг във Втората международна война. След като реализират военни триумфи и нахлуват надълбоко в територията на Съветския съюз, немските сили са съкрушени година и половина по-късно в борбата при Сталинград. Червената войска стартира контранастъпление, което в последна сметка довежда до провалянето на нацистка Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР