Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Русия ще атакува

...
Руският президент Владимир Путин предупреди днес, че Русия ще атакува
Коментари Харесай

Путин: Русия ще атакува нови цели в Украйна, ако Западът достави на Киев ракети с по-голям обсег

Руският президент Владимир Путин предизвести през днешния ден, че Русия ще нападна нови цели, в случай че Западът достави на Украйна ракети с по-голям обхват, и добави, че новите оръжейни доставки за Киев ще доведат до "удължаване на спора ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако такива ракети бъдат доставени на Украйна, "ще си създадем съответните заключения и ще използваме оръжията си,

с цел да нанасяме удари по цели, които до момента не сме атакували ", сподели Путин в изявление за съветската държавна телевизия "Россия-1 ". Президентът не посочи нито обсега на съветската реакция, нито какви цели възнамерява да нападна Русия, в случай че западните страни стартират да доставят на Киев ракети с по-голям обхват.

Изказванията на Путин идват няколко дни откакто Съединени американски щати оповестиха решението си да доставят на Украйна

реактивни системи за залпов огън (РСЗО) М270 и М142 HIMARS с обхват близо 80 км, които са способни да нанесат удари против съветски войски и складирани оръжия в тила на съветските сили.

Военни специалисти означават, че обсегът на тези ракети е малко по-голям от този на аналогични съветски РСЗО ,

което ще разреши на украинските сили да нападат артилерията на съперника, без да влизат в обсега на неговия ответен огън.

Американският президент Джо Байдън обаче сподели в понеделник ,

че изключва доставки за Украйна на РСЗО с подобен обхват, че да могат да нападат територията на Русия, макар многократните настоявания на Киев да получи такива системи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР