Руският президент Владимир Путин предупреди, че не трябва да се

...
Руският президент Владимир Путин предупреди, че не трябва да се
Коментари Харесай

Путин предупреди за риска от края на цивилизацията

Руският президент Владимир Путин предизвести, че не би трябвало да се позволява парещ световен спор в света, тъй като това може да докара до края на цивилизацията, осведоми " Комерсант ".

" Има всички учредения да считаме, че има опасности от по-нататъшно повишаване на несъгласията и сходни трендове могат да се проявят в съвсем всички области ", разяснява Путин пред Световния стопански конгрес, който тази година не събира международните политечески и бизнес водачи в Давос, защото се организира онлайн поради пандемията от ковид.

По думите на съветския държавен глава общата задача е позитивното развиване в света и да се заобикаля " мрачната картина на деградацията ".

Според Путин актуалната обстановка в света може да се съпостави с 1930-те години, като паралелите демонстрират мащаба на провокациите и евентуалните закани.

" Разбира се, в историята няма директни паралели, само че някои специалисти - и аз почитам тяхното мнение - свързват актуалната обстановка с 30-те години на предишния век. Можете да се съгласите с тази обстановка, можете да не се съгласите, само че в доста връзки - от позиция на мащаба и комплицирания систематичен темперамент на провокациите, евентуалните закани - към момента се допуска една прилика ", сподели господин Путин на форума в Давос, който се организира извършено онлайн по отношение на пандемията на ковид...

Според него съществуващите стопански модели в този момент минават през рецесия, общественото разслоение се усилва - както в обособените страни, по този начин и в целия свят. Това предизвиква " внезапна поляризация на публичните възгледи ", води до повишаване на популизма, радикализма и други крайности.

" Всичко това неизбежно визира естеството на интернационалните връзки, не прибавя непоклатимост и предсказуемост към тях. Налице е намаляване на интернационалните институции, районните спорове се умножават, а световната система за сигурност също се утежнява ", сподели Владимир Путин.

Форумът в Давос се организира годишно. Владимир Путин за последно взе участие в него през 2009 година като началник на държавното управление. Последният път, когато президентът на Русия пристигна на форума през 2011 година, беше Дмитрий Медведев. Г-н Медведев също участва на събитието през 2013 година като министър-председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР