Руският президент Владимир Путин предупреди американския президент Джо Байдън, че

...
Руският президент Владимир Путин предупреди американския президент Джо Байдън, че
Коментари Харесай

Путин: Нови санкции срещу Русия ще доведат до разрив в отношенията със САЩ |

Руският президент Владимир Путин предизвести американския президент Джо Байдън, че при нови наказания на Запада против Москва може да се стигне до раздор на връзките сред Русия и Съединени американски щати, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

По време на телефонния диалог, по самодейност на Кремъл през вчерашния ден, американският президент Джо Байдън е декларирал, че Съединени американски щати и съдружниците им ще прибегнат до съдбоносен отговор, в случай че Русия нахлуе в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на Белия дом.

" Президентът Байдън прикани Русия към дезескалация на напрежението с Украйна ", съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки. Байдън " даде да се разбере, че Съединени американски щати и съдружниците им ще работят уверено, в случай че Русия извърши инвазия на Украйна ", сподели още тя.

Помощникът на Путин Юрий Ушаков съобщи в това време, че съветската страна е удовлетворена от извършения телефонен диалог, който е бил фокусиран върху настояването на Москва за предоставяне на гаранции от Запада в областта на сигурността.

Байдън съобщи, че " при положение на продължение на ескалацията по продължение на украинската граница, западните страни ще подхващат огромни наказания " против Русия, посочи Ушаков.

" Нашият президент обаче незабавно реагира на това и сподели, че в случай че Западът в последна сметка реши под една или друга форма да вкара въпросните невиждани наказания, то всичко това може да докара до цялостен раздор на връзките сред страните ни. И че ще бъде нанесен извънредно сериозен удар по връзките на Русия със Запада като цяло ", отбелязва високопоставеният съветски представител.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР