Руският президент Владимир Путин предложи парламентът да получи правомощия да

...
Руският президент Владимир Путин предложи парламентът да получи правомощия да
Коментари Харесай

Путин предложи промени в конституцията, които могат да го задържат на власт

Руският президент Владимир Путин предложи Народното събрание да получи пълномощия да избира министър-председателя и министрите, което е сериозна смяна в съветската конституция и намек за личното му бъдеще.

Разрешеният му от конституцията президентски мандат изтича през 2024 година Критиците му от дълго време го упрекват, че търси способи по какъв начин да остане на власт, без значение че все още е най-дълго властващият в Русия политик след руския деспот Йосиф Сталин.

В сряда Путин предложи референдум за конституционни промени, засилващи пълномощията на Народното събрание, без обаче да трансформират президентския темперамент на политическата система, отпред на която той е към този момент 20 години.

Държавният глава формулира предлагането си в годишното си послание до Народното събрание и политическия хайлайф, само че не посочи периода за реализиране на промените.

За да бъде решен казусът със " заплетените компетенции " на управляващите и разрива сред обособените нива - сред държавната и общинската власт, в конституцията би трябвало да залегнат правилата на обществената власт като единна система, да бъдат разширени и укрепени действителните компетенции и благоприятни условия на локалното самоуправление, съобщи Путин, представен от Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР