Руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден. Въпреки

...
Руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден. Въпреки
Коментари Харесай

От тигър до свръхзвукова ракета: Какви подаръци получава Пут...

Руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден. Въпреки празника си, той има работни проекти за деня, само че сигурно вечерта ще означи деня със фамилията и приятелите си, сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков.

През септември в продължение на две седмици Путин бе в самоизолация, откакто няколко души от близкото му обграждане се разболяха от Ковид. Държавният глава е имунизиран със " Спутник V ".

Работен рожден ден

Това не е първият рожден ден, който президентът прекарва, без да прекъсва работната си стратегия. През 2020 година Путин посвети първата половина на деня на работата по вътрешната политика и на интернационалните телефонни диалози. Традиционно Путин прекара остатъка от деня с другари, семейство и другари.

През 2013 година президентът отпразнува 61-вия си рожден ден на срещата на върха на АТЕС в Бали. Сусило Бамбанг, тогавашният президент на Индонезия, изпя песента Happy Birthday to You на съветския водач, като свиреше и на китара. В същото време министър председателят на Япония подари на Путин саке, а китайският водач му връчи торта.

Путин срещна един от рождените си дни в компанията на китайския водач Си Цзинпин. " Няма да се укривам, изпихме чаша водка, и просто нарязахме някакъв салам за мезе ", сподели съветският президент.

През 2011 година, на своя 59 -и рожден ден, министър председателят Путин приказва в Москва на среща за комплекса на отбранителната промишленост. През 2009 година, на рождения си ден, Путин се срещна с водещи съветски писатели.

През 2005 година, на 7 октомври, Путин се срещна с водачите на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан на срещата на високо ниво на Централноазиатската организация за съдействие, и организира диалози с немския канцлер Герхард Шрьодер.

През 2002 година президентът отпразнува 50 -ия си рожден ден в Кишинев, където взе присъединяване в срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело, а по-късно отпътува за Москва и даде вечеря за членовете на съветското държавно управление, управлението на Федералното заседание, висшите правосъдни органи, прокурори, правоохранителни органи и висши военни ръководители.

Родом от Ленинград, Путин чества няколко пъти рождения си ден в Санкт Петербург или региона на Ленинград. През 2012 година в кръга на фамилията и приятелите в северната столица той отпразнува 60 -ия си рожден ден, през 2010 година взе участие в среща за осъществяването на стратегиите за развиване на федералните университети и среща с деятелите на Ленинградската федерация по търговия Съюзи, през 2008 година той участва на сесия на Общото заседание на Интерпол и взе участие в представянето на филм за джудо. През 2000 година имаше бизнес среща с президента на Световната банка Джеймс Волфенсон, през 2003 година - среща с определения губернатор на града Валентина Матвиенко и художници, през 2004 и 2006 година Путин също означи рождения си ден в родния си град.

Но през 2014 година съветският президент избра да си вземе почивен ден и да отиде в сибирската тайга - да се отпусне и да прекара време измежду природата. Според Путин той е извървял съвсем девет километра през планините. През 2019 година, както сподели Песков, Путин още веднъж отпразнува рождения си ден с близки до него хора. През 2015 година Путин вкара седем гола на 7 октомври, играейки на леда на Puck Arena в Сочи като част от тима на NHL Stars. Тя победи Националния тим на нощната хокейна лига с резултат 15:10. През 2001 година Путин отпразнува 49-ия си рожден ден със фамилията си в резиденцията си в Ново-Огарьово край Москва.

Някои от най-необичайните дарове, които Путин е получил на рождения си ден, са двумесечно усурийско тигърче, дарено по-късно на Салентския парк в Геленджик, копие на шапката на Мономах и бистър крокодил. Според Песков обичайно множеството дарове се изпращат в библиотеката на президента и се съхраняват там, само че някои дарове от другари и познати Путин пази персонално за себе си.

Като подарък за президента може да се счита и сполучливият пуск на свръхзвуковата крилата ракета " Циркон " от борда на фрегатата " Адмирал Горшков " на предишния 7 октомври. Снарядът порази цел в Баренцево море, развивайки скорост от 9,5 хиляди километра в час.

А следващото самопризнание за ролята на Путин като международен състезател пристигна ненадейно от Обединеното кралство. „ Файненшъл таймс” призна, че единствено с едно изявление в сряда съветският президент смъкна цените на газа. Господарят на Кремъл разгласи готовността си да помогне за стабилизиране на възходящите международни цени на силата. Както отбелязва вестникът, след тези изказвания цените на синьото гориво, които по -рано се покачиха до 10 пъти по-високо равнище спрямо началото на годината, внезапно се намалиха.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР