Руският президент Владимир Путин посети Крим на 18 март, за

...
Руският президент Владимир Путин посети Крим на 18 март, за
Коментари Харесай

Путин отиде в Крим за годишнината от руската окупация

Руският президент Владимир Путин посети Крим на 18 март, с цел да означи деветата годишнина от анексирането на полуострова от Украйна от страна на Русия. На този декор съдружниците на Киев в битката против съветската инвазия разгласиха изказвания, осъждащи анексирането и поддръжката си за Украйна във войната.

Държавната съветска телевизия видео, на който повърхностно облеченият Путин се разхожда с група публични лица в Крим.

Полуостровът бе завзет от Русия през 2014 година, осем години преди да стартира пълномащабната инвазия в Украйна. Украйна декларира, че ще се бори за изгонването на Русия от Крим и всички други територии, които са окупирани в продължаващата към този момент година война.

Незаконното анексиране на Крим от Русия докара до първите наказания против Москва през 2014 година

" Девет години след противозаконното анексиране на Крим, Англия продължава да поддържа Украйна против съветската експанзия ", съобщи английското посолство в Twitter. " В Крим украинците страдат: жителите нямат независимост, цивилни са арестувани, а децата са в лагери за " превъзпитание ". "

" Финландия не признава противозаконната анексия на Русия. Подкрепяме териториалната целокупност на Украйна и напъните за нейното възобновяване. Крим е Украйна ", обявиха от външното министерство на страната.

Шведското външно министерство означи годишнината, като разгласява афиш с надпис " Крим е Украйна. Донецк е Украйна. Херсон е Украйна. Луганск е Украйна. Запорожие е Украйна. "

През февруари 2014 година въоръжени мъже в униформи без опознавателни знаци започнаха да завладяват държавни здания, летището в Симферопол, фериботния пункт в Керч и други стратегически обекти в Крим. Първоначално съветските управляващи отхвърлят да признаят, че мъжете са бойци от съветската войска. По-късно Путин призна, че това са съветски военни.

На 16 март 2014 година на територията на Крим и Севастопол се организира референдум за статута на полуострова. Два дни по-късно Путин разгласи " присъединението " на Крим към Русия.

Русия отхвърля анексирането на полуострова и го назовава " възобновяване на историческата правдивост ".

В Москва прокремълски деятели се събраха на 18 март пред посолствата на страни, считани за " вражески " към Русия.

Прокремълското младежко придвижване " Молодая армия " (Млада гвардия) заяви, че повече от 5000 души са показали пред посолствата на 20 " недружелюбни " страни, измежду които Съединени американски щати, Франция, Германия и Полша.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР