Руският президент Владимир Путин посети днес за пръв път ранени

...
Руският президент Владимир Путин посети днес за пръв път ранени
Коментари Харесай

Путин за пръв път посети ранени в Украйна руски войници -

Руският президент Владимир Путин посети през днешния ден за пръв път ранени в Украйна съветски бойци, три месеца след началото на съветската инвазия, съобщи Франс прес.

На фрагментите, публикувани от съветската телевизия, се вижда по какъв начин Путин, облечен с бяла престилка, беседва с войнците в една от московските военни лечебни заведения.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че президентът " непрекъснато се интересува и управлява тематиката за изискванията, които са предоставени за ранените в хода на специфичната военна опeрация ", отбелязва ТАСС. Песков добави, че в този момент президентският график " разреши на Путин персонално да посети и да се запознае с изискванията, и най-важното - да поговори с съветските военни ".

Путин дойде също през днешния ден в централата на Министерството на изключителните обстановки на улица " Ватутин " в Москва, с цел да показа персонално пред колегията на министерството новия министър Александър Куренков.

По-рано през днешния ден кандидатурата на Куренков за поста бе утвърдена от Съвета на федерацията. По-късно президентът подписа декрет за назначението му за министър.

Путин показва министри в редки случаи - обикновенно това обвързване се разпорежда на виновните вицепремиери, показва ТАСС.

Предишният министър на изключителните обстановки Евгений Зиничев почина през септември 2021 година, падайки от канара в Северен Сибир. Той беше един от някогашните бодигардове на Путин и президентът персонално участва на погребението му.

Куренков, сходно на Зиничев, е работил във Федералната работа за сигурност на Русия. По-късно той е заемал длъжности във Федералната работа за защита и в Националната армия, прецизира ДПА.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР